Employee stories

Antti – Uusi tehtävä hitsauskoordinaattorina odottaa

Antti Kortesojan tie Promecolle kävi isän jalanjäljissä. Nuori mies aloitti tekemään kojeistoasentajan töitä jo lukiossa. Kaikki lomat ja vapaa-aika menivät töitä paiskiessa, mutta työ oli mukavaa ja opiskelijalle ylimääräinen raha kelpasi.  

Nimi: Antti Kortesoja

Titteli: Harjoittelija 

Supervoima:Rauhallisuus

Koulutus: Tieto- ja viestintätekniikan insinööri 

Työskennellyt Promecolla: Vuodesta 2006 

Antti Kortesoja on työskennellyt Promecolla niin asentajahommissa kuin työnjohtajanakin. Tällä hetkellä hän opiskelee hitsausinsinööriksi ja tekee harjoittelua tutussa työpaikassaan. 

Antti Kortesojan tie Promecolle kävi isän jalanjäljissä. Nuori mies aloitti tekemään kojeistoasentajan töitä jo lukiossa. Kaikki lomat ja vapaa-aika menivät töitä paiskiessa, mutta työ oli mukavaa ja opiskelijalle ylimääräinen raha kelpasi.  

Antin tiimi kasasi Promecon asiakkaalle alihankintatyönä sähkökeskuksia. Käsillä tekeminen oli Antista mielenkiintoista, mutta armeijan jälkeen hän hakeutui Seinäjoelle opiskelemaan tietotekniikan insinööriksi. Tutkinto jäi siinä vaiheessa opinnäytetyötä vaille kesken, sillä työt veivät Antin ajan ja motivaation. Vuodesta 2014 hän on työskennellyt Promecolla kokopäiväisesti.  

”Tämä on aina ollut hyvä työpaikka. Olen päässyt tekemään monenlaisia töitä ja saanut hyvin vastuuta. Työyhteisö on mukava ja ilmapiiri toimiva. Töihin on mukava tulla. ” 

Uusi tehtävä hitsauskoordinaattorina odottaa

Kojeistoasentajasta Antti eteni työnjohtajaksi tiimilleen. Omalla osastolla oli parhaimmillaan 30 työntekijää. Töitä riitti ja Antti sai paljon vastuuta. Esimiehet pistivät Antin motivaation merkille, ja ehdottivat hänelle viime vuonna uutta tehtävää. Promecon nykyinen hitsauskoordinaattori on jäämässä lähitulevaisuudessa eläkkeelle ja Antista haluttiin hänelle seuraaja. Lappeenrannan teknillisessä korkeakoulussa oli alkamassa koulutus, johon Antti haki ja pääsi mukaan.  

– Olen nyt kulkenut Lappeenrannassa luennoilla ja opiskellut hitsausta todella syvällisesti. Koulutus on todella kiinnostavaa ja on mukava, kun pystyn harjoittelemaan uusia taitoja täällä työpaikalla kokeneen ammattilaisen ohjauksessa, Antti sanoo. 

Virallisesti Antti on tällä hetkellä Promecolla harjoittelijan tittelillä. Hän seuraa nykyisen hitsauskoordinaattorin työtä ja opettelee uusia tehtäviä sitä mukaa kun niitä tulee eteen. Hitsauskoordinaattorin tehtävänä on vastata koko yrityksen hitsauslaadusta. Hän pitää huolen siitä, että työt tehdään vaatimusten mukaisesti, hitsaajilla on tarvittavat pätevyydet ja että hitsausohjeet kattavat tuotteiden vaatimat pätevyysalueet. Uuden tuotteen kohdalla hitsauskoordinaattori arvioi, riittävätkö Promecon valmiudet hitsata tuote kaikkien standardien mukaisesti, vai tarvitaanko esimerkiksi lisäkoulutusta.  

Viihdyn Promecolla, koska työt ovat todella monipuolisia ja haasteita on sopivasti. Löydän joka päivä uutta opittavaa ja ihmeteltävää. Pidän myös siitä, että esimiehet luottavat minuun ja antavat minulle vastuuta. On todella motivoivaa oppia koko ajan uusia asioita ja päästä soveltamaan koulussa opittuja tietoja. 

Antti suosittelee Promecoa työpaikkana kaikille, joita ala kiinnostaa.  

”Meillä ei tarvitse välttämättä olla valmis ammattilainen, sillä työtehtäviä on monenlaisia. Töihin voi tulla monelta eri alalta, sillä parhaiten oppii tekemällä. Työnantaja myös joustaa hyvin, mikäli haluaa vaikka opiskella työn ohessa. Itsekin sain pääopintojeni ja harjoittelun rinnalla myös vanhan tietotekniikan insinöörin tutkintoni valmiiksi.”