Employee stories

Heidi – Perheyrityksessä perheellisiä ymmärretään

Vaasalainen Heidi tuli töihin Promecolle 10 vuotta sitten, kun tytäryhtiössä avautui laatuinsinöörin paikka tuotannossa. Hän oli tehnyt vastaavia töitä isoissa voimalaitosprojekteissa, mutta halusi takaisin lähemmäs konkreettista tuotteen valmistusta tuotantoon.

Työntekijätarinat Heidi

Nimi: Heidi Hakala

Työtehtävä: laatu- ja turvallisuusjohtaja

Koulutus: kemiantekniikan insinööri ja teknologiaosaamisen johtamisen ylempi insinööri, lisäkoulutuksena työ- ja organisaatiopsykologian opinnot

Työsuhteen kesto: 10 vuotta Harrastukset: Kirppikset, kierrätysasiat

Supervoima: Leppoisa rauhanvaalija

Asia, jota muut eivät tiedä minusta: ”Olen tosi kova jännittämään, en tykkää yllättävistä tilanteista”

Motto: Pidä, minkä lupaat

Vaasalainen Heidi tuli töihin Promecolle 10 vuotta sitten, kun tytäryhtiössä avautui laatuinsinöörin paikka tuotannossa. Hän oli tehnyt vastaavia töitä isoissa voimalaitosprojekteissa, mutta halusi takaisin lähemmäs konkreettista tuotteen valmistusta tuotantoon. Vuoden työssäolon jälkeen Heidille tarjottiin nykyistä työtä Promecolta. Aluksi vastuualue sisälsi laatu- ja ympäristöasiat, mutta laajentui vuosien saatossa myös turvallisuuteen ja muihin pienempiin kokonaisuuksiin.

Perheyrityksessä perheellisiä ymmärretään

Heidille on kahden pienen lapsen äitinä tärkeää, että työnantaja ymmärtää perheen ja työn yhdistämisen haasteita. Se, että Promeco on perheomisteinen yritys, näkyy Heidin mielestä työpaikalla hyvin. – Perheen ja työn yhteensovittaminen on sujunut Promecolla loistavasti. Joustavuutta löytyy puolin ja toisin, Heidi kiittelee. Työnantaja on myös tukenut Heidiä lisäkouluttautumisessa. Hän on suorittanut työnsä ohella erilaisia syventäviä opintoja, ja aikoo jatkaa niitä sitten, kun lapset hieman kasvavat.

Tunteet saa näyttää

Parasta Promecolla ovat asiakkaat ja työkaverit. Asiakkaat ovat isoja ja kansainvälisiä toimijoita monella eri toimialalla muun muassa raideliikenteessä, meriteollisuudessa ja voimalaitospuolella. – Asiakaskunnan monipuolisuus ja laaja-alaisuus on minusta mukavaa. Tässä työssä asioita pääsee näkemään monesta eri vinkkelistä. Toinen tärkeä tekijä Promecolla on hyväksyvä ja turvallinen ilmapiiri. Ihmisten tunteet eivät siinä vaiheessa, kun astutaan työpaikan ovista sisään. Promecolla jokainen saa aidosti olla juuri sellainen, kuin on. – Töissä ei tarvitse jännittää. Meillä itketään ja nauretaan yhdessä. Se sopii oikein hyvin tällaiselle leppoisalle rauhanvaalijalle.

Jokainen työpäivä on sisällöltään erilainen

Heidin tehtävät vaihtelevat paljon riippuen siitä, mihin työnsä osa-alueeseen hän milloinkin keskittyy. Siksi tyypillistä työpäivää on vaikea määrittää.

Vastuualueeni on laaja ja olen tekemisissä niin Promecon organisaation, asiakkaiden kuin yhteistyökumppaneiden kanssa. Viikkoihin mahtuu yleensä tehtäviä jokaiselta vastuualueelta eri sidosryhmien kanssa.

Heidin työhön kuuluu mm. työturvallisuuskorttikoulutusten vetäminen yrityksen sisällä.  Hän käy asiakkaan laatuvaatimuksia läpi yhdessä asiakkaan kanssa ja pyrkii kehittämään toimintoja asiakkaiden tarpeiden pohjalta. Viimeiset kaksi vuotta hän on vetänyt covid-varautumisryhmää ja ohjeistanut henkilöstöä muuttuvista säännöistä. Hän osallistuu laatutiimien palavereihin ja perehdyttää uusia laatupäälliköitä. Tällä hetkellä työn alla on myös Promecon uusi Sustainability-raportti yhdessä tiimin kanssa. – Ylipäätään laatu-, turvallisuus- ja ympäristöasioiden kehittäminen on iso osa työtäni.

Tulokset motivoivat

Heidiä motivoi työssä se, kun hän näkee kehittämistyönsä tuloksia. Kun ihmisten oppimiskäyrät nousevat ja he ovat motivoituneita kehittymään, Heidi tietää tehneensä työnsä hyvin. – Laatutyö on pitkäjänteistä työtä ja usein tulokset näkee vasta jälkikäteen. Se tuntuu tällaisesta kärsimättömästä ihmisestä joskus haasteelliselta. Monet asiat näkyvät kuitenkin nopeammin. Olemme esimerkiksi saaneet pienennettyä tapaturmataajuuttamme 50 % vuodesta 2019, mikä tuntuu erityisen hyvältä. Heidi kannustaa hakemaan avoinna olevia työpaikkoja Promecolta. Hän muistuttaa, että Promecolla tarvitaan monen tasoisia osaajia. – Kaipaamme niin juniori- kuin senioritasonkin näkemystä. Työtilaisuuksia Promecolla tulee riittämään jatkossakin, sillä tulevaisuus näyttää erittäin lupaavalta.