Employee stories

Joonas – Kun ammatti tuntuu omalta

Olen oikeastaan melkein 5 vuotta tehnyt Promecolla töitä vakituisesti, koska siirryin talon kirjoille vuokrafirmasta muutama vuosi sitten. Työnteko oli hyväksi opintojen ohessa, koska samalla sain tehtyä myös harjoittelut, joita muuten olisin joutunut erikseen hakemaan.”

Joonas

Nimi: Joonas Kujansuu
Titteli: Kojeistoasentaja / hitsariopiskelija
Koulutus: Sähkö- ja automaatioasentaja, tuotantotekniikan ammattitutkinto meneillään
Työsuhteen kesto: vakituisena vuodesta 2016 alkaen

Motto: ”Hyvää yritän, mutta täydellistä tuppaa tulemaan.”

Kun ammatti tuntuu omalta

Joonas Kujansuu katselee Promeco-uraansa vielä alkupäästä, koska takana on vasta muutama täysi vuosi vakituista työtä. Hän oli vielä ammattikoulussa opiskelijana, kun hän haki Promecolle töihin. ”Olen oikeastaan melkein 5 vuotta tehnyt Promecolla töitä vakituisesti, siirryin vain talon kirjoille vuokrafirmasta muutama vuosi sitten.” Joonaksen mielestä oman alan työnteko oli hyväksi opintojen ohessa, koska samalla sai tehtyä myös harjoittelut, joita muuten olisi joutunut erikseen hakemaan.

Promecolla monipuolisuus on valttia

Promeco arvostaa kaikissa osaajissaan myös moniosaamista ja haluaa tukea sekä mahdollistaa sen. Joonas on tehnyt työkseen Promecolla 4 vuotta sähkökeskusten kytkentää sekä kokoonpanoa. Koska Promeco on tuntunut hyvälle työpaikalle ja se tarjoaa mahdollisuuksia tarpeen mukaan oppia uutta, Joonas on innokkaana ja oppimishaluisena tekijänä aloittanut hitsaustyön opinnot eli tuotantotekniikan ammattitutkinnon oppisopimuksella. Joonakselle on tärkeää saada opinnot nopeasti loppuun, että hän pääsee takaisin työn pariin. Työnteko on tälle nuorelle ammattilaiselle tärkeää.

Työtä saa usein tehdä omatoimisesti omassa rauhassa, ja kun apua tarvitsee, se on aina lähellä.

Promeco työpaikkana

Työtään Promecolla Joonas kuvaa siistiksi sisätyöksi vakituisilla työajoilla. Se tuo tärkeää säännöllisyyttä arkeen. Työtä saa usein tehdä omatoimisesti omassa rauhassa, ja kun apua tarvitsee, se on aina lähellä. Usein, kun Joonas tekee keskittymistä kaipaavaa työtehtävää, hän tekee sitä rennosti musiikit korvilla. Työ mahdollistaa sen, ja se on rikkaus. Lisäksi Joonaksen mielestä Promecolla on hyvä henki työyhteisössä. ”Meillä juttu luistaa hyvin ja huumori lentää työntekijöiden kesken.”

Työ itsessään on haastavaa, mielenkiintoista ja mukavaa. Mikään päivä ei ole samanlainen, vaan aina on jotain uutta, joka antaa mahdollisuuden oppia lisää. ”Työssäni pidän moninaisuudesta. Ajoittain saa olla luova eli saa soveltaa taitojaan annettuun työhön ja ajatella asiaa uudelleen. Kun lopputulos on tämän jälkeen onnistunut, kelpaa katsella omia kädenjälkiään ja joskus jopa saada positiivista palautetta jälkeenpäin.”

Harrastuksena vauhti ja vaaralliset tilanteet

Koska arkinen aherrus on sisätyötä, harrastusten on annettava silloin enemmän, esim. vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Joonaksen harrastuksiin kuuluu rauhallisen kalastuksen lisäksi kuntosali aktiivisesti sekä moottoripyörät. Etenkin motocross sekä moottoripyöräily ovat lähellä hänen sydäntään. Ne antavat mukavasti vastapainoa muuten tasaiselle arjelle.