Employee stories

Juha – Opiskele uutta jos mahdollista

Aina tulevaisuus ei ole selkeä. Silloin tulisi aina pohtia, mitä haluaa tehdä työkseen, millaisista asioista on kiinnostunut. Tämä on ollut hyvä mantra Juha ”Kamppi” Kamppikoskelle, kojeistoasentajalle Promecolla. Työuraa on takana jo yli 15 vuotta ja monipuolisuus työssä on ollut rikkaus.

Juha Kamppikoski Switchgear Assembler

Nimi: Juha Kamppikoski
Titteli: Kojeistoasentaja
Koulutus: Kojeistoasentajan tutkinto sekä tuotantotekniikan ammattitutkinto
Työsuhteen kesto: 15 vuotta
Motto: ”Ei aina tarvi olla kivaa.”

Mitä muut eivät tiedä? 
Jätetään se salaisuudeksi.

Opiskele uutta jos mahdollista

Aina tulevaisuus ei ole selkeä. Silloin tulisi aina pohtia, mitä haluaa tehdä työkseen, millaisista asioista on kiinnostunut. Tämä on ollut hyvä mantra Juha ”Kamppi” Kamppikoskelle, kojeistoasentajalle Promecolla. Työuraa on takana jo yli 15 vuotta ja monipuolisuus työssä on ollut rikkaus. Nyt hänelle on tullut mahdollisuus opiskella uutta ja suunnitelmissa on uusi ammattitutkinto. ”Suoritan tuotantotekniikan ammattitutkintoa. Valmistuminen on kiinni enää muutamasta näytöstä. Sen jälkeen haluan työskennellä Yrityspuistossa metallialan työtehtävissä.”

Alalta toiselle ja koulusta suoraan työelämään 

Ennen Promecolle päätymistä Juha oli Suomen Imurikeskuksella pölynimureita kasailemassa ja lyhyen työn myös toisaalla atk-tukihenkilönä. Aluksi mielessä oli atk-alan työt päätoimisesti, mutta hän huomasi kuitenkin veren vievän toisaalle – käsillä tekemiseen sekä asentajaksi. Kun Juha oli kotona auttamassa maatilan kylvöhommissa, hän sai puhelun oppilaitoksesta. Joku oli lopettanut kurssin kesken ja nyt hänelle olisi paikka – kojeistoasentajan tutkintoon. Tätä hän ei miettinyt kahta kertaa ja sillä tiellä ollaan.

Nyt Juha on koonnut sähkökaappeja kojeistajana Promecolla jo 15 vuoden ajan. Moniosaajana hän on tehnyt töitä laidasta laitaan uransa aikana – reissutöitä, konkreettisia kokoonpano- ja asennustöitä, laserleikkausta, hitsausta sekä robottihitsaustakin. Juhan mielestä on hyvä aina kokeilla epämukavuusaluetta ja oppia lisää. Vain sillä tavalla voi huomata, mikä sopii ja mikä ei. Tämä on tarpeen etenkin silloin, kun kaikki tuntuu olevan samanmoista. ”Reissutyötä kokeilin aikoinaan juuri siksi, että se vei epämukavuusalueelle.”

Yksi merkittävimpiä kokemuksia, joissa hän on päässyt kokeilemaan taitojaan monipuolisesti, on Juhan mielestä Helsingin raitiovaunuille tehty kameramuutosprojekti. Raitiovaunujen kameroissa oli outoa huurustumista, joka tuli selvittää ja korjata. Projektin aikana käytiin läpi kaikki raitiovaunut. Raitiovaunujen kameroihin asennettiin lämmittävät linssit sekä vedettiin sähköt. Projekti oli pitkä ja haastava, mutta projekti oli kuitenkin erittäin onnistunut ja lopputulokseen olivat tyytyväisiä niin tekijät kuin asiakkaatkin.

Arki ei ole vain puurtamista, vaan työtä tehdään tavoite mielessä ja hyvällä fiiliksellä.

Autot tuovat vastapainoa työlle 

Siviilipuoli kertoo paljon ihmisestä. Perhe tuo isän elämään oman osansa, mutta täytyy niitä harrastuksiakin olla. Juhalle autot ovat osa elämää ja etenkin vanhojen autojen kunnostaminen. Talvella iloa antaa autotallissa remontoitavana oleva mahdollinen kesäauto. Kun auton saa ajokuntoon kesäksi, tuo se mukanaan myös positiivisen onnistumisen tunteen. Tänä talvena enemmän aikaa on vienyt kuitenkin oman pojan mopoprojekti, koska tulevana kesänä hän saa mopokortin ja kulkuvälineen on oltava ajokunnossa. ”Se on tärkeä asia pojalleni.”

Työkavereista voimaa arkeen 

Juha on sitä mieltä, että kun työtä pääsee tekemään samanhenkisten ihmisten kanssa, tulee työstä arvokkaampaa. Hänen mielestään Promecolla on rento meininki ja sen mahdollistavat nimenomaan työkaverit. ”Arki ei ole vain puurtamista, vaan työtä tehdään tavoite mielessä ja hyvällä fiiliksellä. Työpaikalle on kiva tulla joka päivä ja näiden uusien haasteiden myötä työpäivätkin menevät nopeasti.”