Employee stories

Minna – Lopullinen kasvu tapahtuu töitä tehdessä

Kun Minna Puumala mietti tulevaisuuden ammattiaan, hän pohti sairaanhoitajan sekä insinöörin väliltä. Molemmissa ammateissa nousee esiin ratkaisijan sekä auttajan rooli. Nuo taidot ovat omimpia Minnalle. Hän olisi päässyt molempiin koulutuksiin. Näistä konetekniikan puoli voitti ja vei mennessään. Minna nyökyttelee tyytyväisenä päätään, että tämä on hänelle se oikea valinta.

Minna - Mechanical Engineering

Nimi: Minna Puumala
Titteli: Suunnittelija / laatuinsinööri
Supervoima: Puhurimainen tekeminen alusta loppuun
Koulutus: Konetekniikan insinööri, Vaasan AMK
Työsuhteen kesto: 4 vuotta
Motto: Motivaatiovalaan sanoin: ”Kyllä se siitä.”

Mitä muut eivät tiedä?
Olen aktiivinen koiraihminen vapaa-ajallani. Olen mukana Merenkurkun noutajat ry:ssä. Harrastan siellä koirieni (kultaistennoutajien Vannin ja Vilkan) kanssa monipuolisesti erilaisia lajeja, kuten toko, vepe ja nome eli suomeksi tottelevaisuuskulutusta, vesipelastusta ja metsästystä. Lisäksi lataan akkujani patikoimalla lähialueen reiteillä koirat seuranani sekä toisinaan myös Lapissa.

Tämä valinta osoittautui oikeaksi

Suunnittelija, laatupäällikkö, mikä se nyt olikaan. Joskus tittelit vaihtelevat vastuiden vaihtuessa, mutta se ei ole koskaan häkellyttänyt tätä konetekniikan insinööriä ja suunnittelijaa Minna Puumalaa. Kun vastuu myönnetään, se hoidetaan turhaan murehtimatta. Minna on kokenut, että yhdessä tekemällä oppii parhaiten. 

Lopullinen kasvu tapahtuu töitä tehdessä

Kun Minna Puumala mietti tulevaisuuden ammattiaan, hän pohti sairaanhoitajan sekä insinöörin väliltä. Molemmissa ammateissa nousee esiin ratkaisijan sekä auttajan rooli. Nuo taidot ovat omimpia Minnalle. Hän olisi päässyt molempiin koulutuksiin. Näistä konetekniikan puoli voitti ja vei mennessään. Minna nyökytteli tyytyväisenä päätään, että tämä oli hänelle se oikea valinta.  

Promecolle Minna löysi hieman yllättävälläkin tavalla. Hän sattui olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Minna oli kirjoittamassa opinnäytetyötä luokassa, jossa oli menossa 3D-suunnittelun kurssi. Kurssin opettaja tiedotti oppilaitaan ja kertoi, että häneen oli otettu yhteyttä, että Promecolle haetaan suunnittelijoita. Rohkeasti Minna laittoi viestiä opettajalle, että voiko hänetkin laittaa sillä listalle, vaikka hän ei kurssilla ollutkaan. Opettaja laittoi mielellään Minnan listalle ja esitteli Promecolle potentiaaliset parhaat tekijät. Listalta Promecolle valittiin Minna.   

Työ opastaa tekijäänsä, koska koulussa ei opi kaikkea työssä vaadittavaa. Esimerkiksi ohutlevyvalmistuksesta Minna ei opiskeluiden aikana saanut kovin runsaasti tietoa. Valmistus on varsin erilaista muuhun verrattuna. ”Olen ollut etuoikeutettu, kun olen päässyt tekemään monipuolisesti erilaisia työtehtäviä sekä suunnittelun että tuotannon puolella. Näin voin hyödyntää kaikkea sitä oppimaani kattavammin työssäni, esimerkiksi ennakoimalla mahdolliset tuotannon tarpeet.” Lisäksi Minna täsmentää: ”Kun työympäristö on kannustava ja avoin, oppii kanssatekijöiden kautta paljon sellaista kokemustietoa, mitä ei tällaisella vastavalmistuneella välttämättä ole.”  

Pyrin ensisijaisesti etsimään ennakkoon mahdolliset tuotteiden ongelmakohdat. Jos ongelmia esiintyy, tulen paikalle selvittämään ne.

Promeco työpaikkana keskusteleva

Promecolla Minna hoitaa suunnittelun tiiminvetäjän ja laatuinsinöörin töitä. Hän pitää huolen, että kaikki tiimiläiset tietävät, missä mennään ja mitä tapahtuu seuraavaksi. Yksikään päivä ei ole samanlainen, ja siitä Minna nauttiikin työssään. Keskiöön hänen työssään kuuluvat laatuasiat – erilaisten keinojen kehittäminen, joilla varmistetaan työn laatu kestävästi. Yksinkertaisesti työtä voisi kuvata Minnan mielestä seuraavalla tavalla: ”Pyrin ensisijaisesti etsimään ennakkoon mahdolliset tuotteiden ongelmakohdat. Jos ongelmia esiintyy, tulen paikalle selvittämään ne.”

Työssään Minna haluaa kehittyä monipuoliseksi osaajaksi. Hän haluaa ymmärtää valmistusta paremmin sekä kehittää erilaisia valmistustapoja ja -metodeja yhdessä tiimin kanssa. Maailma menee nopeasti eteenpäin ja tarpeita syntyy koko ajan. Työkalujen avulla laatu saadaan kohdilleen, ja silloin ei saa pelätä kehitystä. Promecolla hänellä on hyvä tiimi, missä voi oppia ja kehittyä koko ajan. Kysymyksiä ja epäilyksiä saa tuoda esiin, ja niistä keskustellaan kehittävästi sekä ideat kuunnellaan. Pääasia on, että työpaikka on kehitysmyönteinen ja asioita pyritään aina viemään tiiminä eteenpäin.