Employee stories

Petteri Puumala aloitti tuotantopäällikön tehtävässä

Promecon uusi tuotantopäällikkö Petteri Puumala aloitti työssään tämän vuoden alussa. Ensimmäiset viikot ovat olleet tiivistä perehdytyksen aikaa. Uutta asiaa on tullut paljon, mutta työyhteisö sekä osan asiakkaista tunteminen entuudestaan aikaisemman…

Promecon uusi tuotantopäällikkö Petteri Puumala aloitti työssään tämän vuoden alussa. Ensimmäiset viikot ovat olleet tiivistä perehdytyksen aikaa. Uutta asiaa on tullut paljon, mutta työyhteisö sekä osan asiakkaista tunteminen entuudestaan aikaisemman työhistorian kautta ovat auttaneet työhön kiinni pääsemisessä.

– Uusiin kollegoihin tutustuessa on ollut erityisen mukava huomata, kuinka ammattitaitoista ja motivoitunutta henkilöstöä Promecolla on töissä niin Vaasassa kuin myös muissa yksiköissä.

Puumala sanoo.

Promecon arvot kannustivat hakemaan

Puumala asuu perheineen Vaasassa, mutta oli tehnyt viime vuodet töitä pääosin Pietarsaaresta käsin. Kun avoin tuotantopäällikön virka VM-Groupilla tuli vastaan verkossa, hän kiinnostui. Promeco ei ollut tuttu entuudestaan, mutta Puumala tutki yritystä lisää ja kiinnostus jatkoi kasvamistaan. Mielenkiintoiset asiakkaat ja tuoteryhmät sekä yrityksen edustama arvomaailma kannustivat hakemaan paikkaa.

– Olen toiminut vastaavissa tehtävissä jo vuosia, joten tehtävä sinällään oli tuttu. Aloitin urani Rolls-Roycella projektitehtävissä ja siitä etenin ensin projekti- ja sitten tuotantopäällikön tehtäviin. Viimeiset reilut neljä vuotta toimin Koncentra Pistonsilla männänvalmistuksen tuotantojohtajana Pietarsaaressa. Tuotanto koostui pääasiassa koneistuksesta sekä monipuolisista tarkastustoiminnoista ja asiakaskuntaan kuului maailman johtavia keskinopeiden diesel- ja kaasumoottoreiden valmistajia.

Henkilöstöön panostaminen näkyy

Työpaikan haku sujui jouhevasti verkossa. Hakemuksen lähettämisen jälkeen Promecolta oltiiin yhteydessä Puumalaan ja hänet kutsuttiin haastatteluun Promecon toimitiloihin Vaasaan. Puumala sai koko hakuprosessin ajan hyvin tietoa prosessin etenemisestä aina lopulliseen valinnan tekoon saakka.

Jo haastattelutilanteessa Puumalalle jäi mielikuva yritysestä, joka elää arvojensa mukaisesti. 

– Vastaanotto on ollut alusta asti lämmin. Tunne siitä, että täällä henkilöstön osaamisen kasvattaminen nähdään yrityksen jatkuvan kehittymisen mahdollistajana, on vain vahvistunut töiden aloittamisen myötä.

Puumala suhtautuukin tuleviin haasteisiin innolla.

– Odotan työltä mielenkiintoisia haasteita tuotannon päivittäisen johtamisen ja toiminnan kehittämisen saralla sekä uusiin kollegoihin tutustumista ja yhteistyötä asiakkaiden kanssa.