14.10.2024 Promeco Group Oy

Promeco on mukana UN Global Compact -vastuullisuusryhmässä

Promeco on valittu mukaan UN Global Compactin pk-yritysten vastuullisuusryhmään. Promecon tavoitteena on kehittää vastuullisuusosaamistaan yhdessä 14 muun eri toimialoilta mukana olevien suomalaisten pk-yrityksen kanssa.

Vastuullisuusryhmän tavoitteena on lisätä osallistujien vastuullisuusosaamista asiantuntijapuheenvuorojen, yritysesimerkkien ja ryhmäkeskusteluiden kautta sekä itsenäisesti opiskellen. Ryhmän ensimmäinen tapaaminen järjestettiin perjantaina 6. syyskuuta Helsingissä, ja se kokoontuu yhteensä kuusi kertaa seuraavan puolen vuoden aikana. Promecolta vastuullisuusryhmässä ovat mukana QEHS-johtaja Heidi Hakala ja toimittajakehityksen ja vastuullisuuden päällikkö Erika Luukkonen. Hakala kertoo yrityksen hakeneen mukaan kehittääkseen omia toimintatapojaan.

– Halusimme kuulla ulkopuolisten vastuullisuustyöstä, minkälaisia käytäntöjä heillä on ja samalla syventää omaa osaamistamme sekä löytää parhaat käytännöt meille.

Kussakin ryhmätapaamisessa käsitellään vastuullisuutta UN Global Compactin kymmenen periaatteen mukaisesti. Ensimmäisen tapaamiskerran aiheena oli kaksoisolennaisuusanalyysi, joka on erittäin tärkeä Euroopan unionin kestävyysraportointidirektiivin (CSRD) mukaisessa raportoinnissa.

– Kaksoisolennaisuusanalyysi on meille ajankohtainen asia Promecolla, joten oli todella hyödyllistä päästä keskustelemaan siitä muiden asiantuntijoiden kanssa.

Lokakuussa Promeco toteuttaa sidosryhmäkyselyn, ja sen lisäksi haastatellaan muutamien sidosryhmien yhteyshenkilöitä. Hakala vinkkaakin olemaan yhteydessä häneen, jos tällaiseen keskusteluun osallistuminen kiinnostaa.

– Kyselyssä keräämme keskeisimpiä asioita, joiden pohjalta laadimme vuoden 2026 raportin CSRD-direktiivin ja ESRS-standardin mukaisesti. Toivomme saavamme mahdollisimman paljon vastauksia, jotta voimme kehittää toimintaamme sidosryhmien odotusten mukaisesti keskeisten aiheiden ympärillä.

Vastuullisuusryhmän seuraavalla tapaamiskerralla käsitellään ympäristövastuuta. Muita tulevien tapaamisten teemoja ovat ESG:n mukaisesti sosiaalinen vastuu, hyvä hallintotapa ja korruption torjunta.

– Meille tärkeintä on oppia tapaamisista parhaita käytäntöjä vastuullisuustyön toteuttamiseen.

Promeco on ollut UN Global Compactin jäsen vuodesta 2017, ja sitoutunut sen periaatteisiin siitä lähtien. Yritys raportoi tekemistään vastuullisuustoimista UN Global Compactille vuosittain.