Tuotteet

Kotelot ja rakenteet raideliikenne­teollisuuteen

Erilaiset sähkömekaanisten rakenteiden kotelot ovat Promecon tuotevalikoiman ytimessä. Olemme tehneet sähkömekaanista valmistusta raideliikenneteollisuudelle 1990-luvulta lähtien.

Raideliikennealan laatuvaatimukset ovat korkeat

Koteloiden ensisijainen tehtävä on pitää tavarat tiukasti paikoillaan ja suojata niitä erilaisilta ulkoisilta tekijöiltä, ​​kuten luonnonvoimilta. Rautateillä rakenteiden on kestettävä jatkuvaa tärinää, mutta niiden elinkaari voi olla jopa 50 vuotta. Laatuvaatimukset ovat siksi erittäin korkeat.

Raideliikennealan rakenteiden tulee olla paitsi kestäviä myös kevyitä. Tämän lisäksi kestävään kehitykseen kiinnitetään nykyään erityistä huomiota.

Energiankulutuksen suhteen kevyet rakenteet ovat ylivoimaisia. Esimerkiksi matkustajajunissa, joissa nopeudet ovat korkeat, materiaalina suositaan usein alumiinia. Alumiini on kevyt ja kestävä materiaali, jonka lisäksi se on kierrätettävää. Rahtipuolella teräs on yleisin materiaali sen äärimmäisen kestävyyden vuoksi.

Missä Promecon koteloita käytetään?

Promeco valmistaa erilaisia ​​hitsattuja ja niitattuja rakenteita raideliikenneteollisuudelle (esimerkiksi raitiovaunuihin, metroihin, juniin ja vetureihin).

Näitä voivat olla:

  • ajomoottorin muuntimen kotelot
  • lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointikotelointiratkaisut
  • törmäyksenkestävät pöydät junavaunuihin
  • huoltohissit
  • ohjauskeskukset
  • kuljettajien pöydät
  • seinä- ja ovirakenteet

Promecon teräs- ja alumiinirakenteita voidaan hyödyntää myös tieliikenteessä tai laivoissa ja nostureissa.

Railways

Kitkahitsaus vaativiin rakenteisiin

Varmistamme tasalaatuisen valmistuksen ja pitkät tuotantosarjat kustannustehokkaasti automatisoidulla hitsauksella.

Raideliikennealan vaatimukset ovat usein erittäin korkeat ja turvallisuusmääräykset tiukat. Promecolla on hitsauksessa CL1-tason EN15085-sertifikaatti, joka kattaa henkilöturvallisuuden kannalta kriittiset rakenteet. Promeco on yksi harvoista yrityksistä Suomessa, jolla on oikeus hitsata CL1-sertifioituja rakenteita.

Kitkahitsausmenetelmä (FSW) mahdollistaa alumiiniprofiilien tai alumiinilevyjen liittämisen yhteen kitkahitsauksen avulla. Vain harvat yritykset tekevät tällaista hitsausta.

Kitkahitsauksella on monia etuja: se on nopeampaa, lämmöstä johtuvat muodonmuutokset vähenevät ja lopputuloksena on visuaalisesti hyvännäköinen sauma, joka ei vaadi jälkikäsittelyä. Se mahdollistaa myös eri materiaalien, kuten alumiini-kuparin, liittämisen yhteen.

Miksi Promeco?

Olemme tarpeeksi suuria täyttämään suurempiakin tarpeita, mutta riittävän pieniä säilyttääksemme ketteryyden ja huomion yksityiskohdille.

Asiakkaamme voivat säästää aikaa ja resursseja tilaamalla meiltä kokonaispalvelun. Palvellaksemme asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla toteutamme esimerkiksi modernisointiprojekteja 3D-skannauksesta ja uusien rakenteiden ja sähkösuunnittelusta mekaaniseen valmistukseen, sähköistykseen, testaukseen ja paikan päällä tapahtuvaan asennukseen.

Onko sinulla omat tuotekuvat valmiina? Siinä tapauksessa voimme auttaa sinua optimoimaan tuotteen valmistettavuuden, esimerkiksi tekemällä suunnitelman valmistukselle. Annamme sinulle ohjeita ja tukea siitä, kuinka valmistaa tuote kannattavasti, kestävästi ja tehokkaasti.

promeco kankaanpää