Tuotantopalvelut

Mekaniikkavalmistus

Valmistamme eri toimialojen yrityksille mekaanisia laitteistoja ja yksiköitä vaativiin olosuhteisiin.

Mekaniikkavalmistus

Valmistamme eri toimialojen yrityksille mekaanisia laitteistoja ja yksiköitä vaativiin olosuhteisiin. Voimme toimittaa joko yksittäisiä laitteiston osia, kuten koteloita ja runkoelementtejä, tai laajempia kokonaisuuksia.

Parhaan hyödyn asiakas saa tilaamalla meiltä kokonaisratkaisun, joka käsittää valmiin yksikön suunnittelusta ja sähköistyksestä testaukseen ja asennukseen asti.

Ohutlevyn työstäminen mekaaniseksi tuotteeksi

Promecon omassa mekaniikkavalmistuksessa hyödynnetään 1-15mm ohutlevyä. Levyn materiaali on joko alumiinia, ruostumatonta terästä, tai rakenneterästä. Kuparia käytetään esimerkiksi sähkötuotteiden yhteydessä. Ohutlevy taipuu käsissämme erilaisiin muotoihin ja tarkoituksiin käyttökohteen mukaan. Jokainen työvaihe tehdään omalla tehtaallamme vankalla ammattitaidolla.

Aukotus – Käytössämme ovat nykyaikaiset laserleikkurit ja levytyökeskukset, joilla pystytään lävistämään ja painamaan erilaisia muotoja levyn pintaan.

Taivutus – Pystymme muotoilemaan eri kokoisia levyjä joko särmäämällä tai mankeloimalla. Särmäämällä tehdään levyyn tyypillisesti erilaisia kulmamuotoja, mankeloimalla laajempia kaarevia muotoja.

Koneistus – Koneistuskeskuksella saamme koneistettua kappaleisiin erityyppisiä reikiä ja muotoja.

Products & Services - Production

Liitokset – Erilaiset liitosmenetelmät, esimerkiksi niittaus, toksaus ja liimaus, varmistavat kunkin tuotteen laadukkaan yhteenliittämisen. Tunnistamme mitä menetelmää missäkin tilanteessa kannattaa hyödyntää. Erityisiin tuotantoteknologioihimme kuuluvat kitkahitsaus pyörivällä työkalulla sekä keskikokoisten alumiini- ja teräsrakenteiden hitsaus esimerkiksi MIG/TIG -menetelmillä ja robotilla. Robottihitsauksella saavutetaan tasalaatuinen lopputulos nopeasti. Käytössämme on raideliikenteen vaativin hitsausstandardi, joka takaa projektin laadun ja turvallisuuden.

Tarkastus – Käytössämme on nykyaikainen 3D-mittalaitteisto, jolla voidaan varmistaa, että tuote on täsmälleen piirustusten mukainen. Lisäksi tuotteelle tehdään tarpeen mukaan visuaalinen tarkastus, tunkeumanestetarkastus tai magneettijauhetarkastus, sekä vuototestaus.

Pintakäsittely – Erilaiset pintakäsittelyt, kuten maalaus ja anodisointi, kuuluvat valmistusprosessiin.

Kokoonpano – Toimitamme tuotteet asiakkaillemme valmiiksi koottuina. Olemme erikoistuneet moduulivalmistukseen, jolloin asiakas saa valmiin tuotteen meiltä koottuna ja tarvittaessa myös asennettuna.

Mekaniikkatuotteiden käyttökohteet

Mekaanisten tuotteiden käyttökohteet voivat olla missä tahansa teollisuuden ja rakentamisen alalla. Meillä on pitkä kokemus esimerkiksi laivateollisuuden ja raideliikenteen sekä voimalaitosten mekaniikkavalmistuksesta.

Valmistamme esimerkiksi:

  • suojaeristeet, kuten pakoputkistojen ja turbojen suojat
  • tuet ja koteloinnit esimerkiksi turboihin ja vauhtipyöriin
  • erilaiset runkoelementit, kuten kannatus- ja kiinnitysosat
  • kerrosnostimet
  • sisustuselementit, kuten pöydät, ovet, lämmittimet, pyörätuoliasiakkaiden säädettävät pöydät
  • kontit ja säiliöt
  • sähkökeskusrungot
  • jäähdytysputkiston osat

Sähkömekaaniset kokonaisratkaisut

Oman mekaniikka- ja sähkövalmistuksen lisäksi tarjoamme asiakkaillemme räätälöityjä kokonaisratkaisuja, jotka voivat käsittää mitä tahansa teknisestä suunnittelusta asennukseen ja elinkaaripalveluihin asti. Maailmanlaajuinen verkostomme takaa laadukkaat komponentit kaikkiin mekaanisiin kokoonpanoihin.

Meillä on pitkä kokemus vaativien projektien toteuttamisesta teollisuuden ja esimerkiksi raide- ja laivaliikenteen parissa. Nykyaikaisen laserskannausmenetelmämme ansiosta voimme skannata tilan ja suunnitella toteutuksen sen pohjalta. Valmistamme tarvittavat mekaaniset osat ja hoidamme kokoonpanon. Tarvittaessa toimitamme kokonaisen ratkaisun avaimet käteen -periaatteella, testattuna ja asennettuna.

Tehokas pehmyteristeiden valmistus

Konekantamme uusimpiin lisäyksiin kuuluva laserkone on mahdollistanut koko lasikuitumateriaalien (supervilla, lasihuopa, kivivilla) sekä alufixin leikkausprosessien automatisoinnin. Koneen ansiosta meidän on mahdollista toteuttaa mikä tahansa tilaus heti, kun olemme saaneet sen asiakkaalta. Työkappaleen mitat voivat olla jopa 1300 x 1000 mm. Raaka-aineina voidaan käyttää myös pleksilasia, laminaattia, pahvia ja lasikuitua.

Valikoimassamme on tällä hetkellä 2500 erilaista tuotetta ja investoinnin ansiosta voimme laajentaa tuotevalikoimaamme tehokkaasti ilman mallipohjia. Olemme myös pystyneet kasvattamaan kapasiteettiamme merkittävästi.

Meet our pros Tolvanen

Promecon tuomat hyödyt

Osaamisemme on vahvaa jokaisessa työvaiheessa, aina suunnitteluvaiheesta alkaen. Kun asiantuntijamme ovat mukana suunnitteluvaiheessa, voidaan tuotteen valmistettavuus taata jo alkumetreillä. Optimaalisen toteutustavan löytäminen tuo kustannustehokkuutta ja varmistaa parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Asiakkaalle tarjoamamme kokonaispalvelu tarkoittaa kustannussäästöjä ja vaivattomuutta. Ymmärrämme, että palvelujen tilaaminen eri toimittajilta sitoo resursseja omasta ydinosaamisesta. Meillä kaikki palvelut löytyvät saman katon alta.

Perheyrityksenä olemme riittävän joustavia ja ketteriä toimimaan asiakkaiden tarpeiden mukaisesti, mutta tarpeeksi isoja toteuttamaan laadukkaasti vaativammatkin kokonaisuudet.

Olemme valmiina ratkaisemaan asiakkaidemme haasteita.

Asiantuntijamme auttavat.