Työpaikat

Työntekijätarinat

Promeco antaa työntekijöillemme mahdollisuuden suunnata katseensa korkealle ja kulkea omia polkujaan.

40 vuotta Promecon leivissä

Ralf Aalto on promecolainen moniosaaja, joka työskentelee tällä hetkellä kokoonpanijana Vaasan toimipisteellä. Tänä syksynä hänet palkittiin 40 vuoden työurasta yrityksessä. Hänen tarinansa on kertomus sitoutumisesta, ammatillisesta kasvusta ja työyhteisön merkityksestä.

Projektitoimiston päällikön katsaus menneeseen – Päiväni projektipäällikkönä

Taneli siirtyi uusiin päällikkötehtäviin vasta hiljattain ja nyt hän kertoo urastaan Promecolla.

Sähköteknikosta mekaniikan työnjohtajaksi: Damianin monipuolinen urapolku Promecolla

Valokeilassa Damian, päämäärätietoinen promecolainen Puolasta, jolla on takanaan lähes kymmenen vuoden monipuolinen ura yrityksen palveluksessa. Damianin matka ammattikoulun penkiltä Promecon Strzebielinon toimipisteen mekaniikan työnjohtajaksi on hyvä esimerkki siitä, kuinka pitkälle…

Petteri Puumala aloitti tuotantopäällikön tehtävässä

Promecon uusi tuotantopäällikkö Petteri Puumala aloitti työssään tämän vuoden alussa. Ensimmäiset viikot ovat olleet tiivistä perehdytyksen aikaa. Uutta asiaa on tullut paljon, mutta työyhteisö sekä osan asiakkaista tunteminen entuudestaan aikaisemman…

Olli Ahvenniemi lähti opiskelemaan Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkintoa oman työn ohessa

Olli Ahvenniemellä on uransa varalle vielä paljon suunnitelmia. Olli Ahvenniemi paiskii Promecolla hommia MD-puolen kytkennän esimiehenä Pansialla. Mies tuli taloon kolmisen vuotta sitten, mutta asennustöistä hänellä on kokemusta 15 vuoden ajalta. Koulutukseltaan hän on sähköasentaja. Työ on kuitenkin ollut paras kouluttaja.

Työntekijätarina

Ville – Kesätyöntekijästä myynti- ja markkinointijohtajaksi

Ville Ritakorvelle kävi klassisesti: hän lähti lukion jälkeen opiskelemaan Tampereen teknilliseen yliopistoon, mutta sai ennen valmistumistaan niin hyvän työtarjouksen Promecolta, ettei ehtinyt saada papereita ulos.

Työntekijätarina Ditmitri

Dmitri – Kokenut hitsari viihtyy mielenkiintoisessa työssä

Dmitri Filinin ura metallirakenteiden hitsaajana/asentajana alkoi vuonna 2003 Virossa suuressa Loksa Shipyard-yrityksessä, jossa valmistettiin laivaelementtejä. Kun Dmitrille avautui mahdollisuus lähteä töihin Suomeen, mies tarttui tilaisuuteen.   

Antti – Uusi tehtävä hitsauskoordinaattorina odottaa

Antti Kortesojan tie Promecolle kävi isän jalanjäljissä. Nuori mies aloitti tekemään kojeistoasentajan töitä jo lukiossa. Kaikki lomat ja vapaa-aika menivät töitä paiskiessa, mutta työ oli mukavaa ja opiskelijalle ylimääräinen raha kelpasi.  

Työntekijätarinat Heidi

Heidi – Perheyrityksessä perheellisiä ymmärretään

Vaasalainen Heidi tuli töihin Promecolle 10 vuotta sitten, kun tytäryhtiössä avautui laatuinsinöörin paikka tuotannossa. Hän oli tehnyt vastaavia töitä isoissa voimalaitosprojekteissa, mutta halusi takaisin lähemmäs konkreettista tuotteen valmistusta tuotantoon.

Marcin Promeco

Marcin Riegel halusi haastaa itseään ammatillisesti ja löysi itsensä Promecolta tiimistä, joka tuntuu perheeltä

Muutama vuosi sitten Marcin työskenteli yrityksessä, jossa hänen tehtävänsä oli hoitaa kirjanpitoa ja ylläpitää tilastoja. Työ oli tylsää, eikä se Marcinin mielestä kehittänyt häntä. Kun hän alkoi harkita työpaikan vaihtamista, hän muisti Promecon, jossa hänen sisarensa Magda jo työskenteli. Hän päätti hakea työtä ja sai paikan.

Maurice on the deck

Laivoihin liittyvät suunnittelu- ja asennusprojektit ovat Mauricen juttu

Valmistumisen jälkeen Maurice haki lisää työkokemusta. Hän meni tekemään Patrialle lentorakennesuunnittelua. Patrialla Maurice tottui ulkomailla työskentelyyn. Hän oli mukana mm. Toulousessa suunnittelemassa sekä rakentamassa laskusiivekkeitä Airbus 380 -lentokoneeseen. Promeco sai tämän tekevän ammattilaisen takaisin 2002. Nyt hän toimii Promecolla suunnittelun esimiehenä ja hoitaa erilaisia laivoihin liittyviä suunnittelu- sekä asennusprojekteja.

Joonas

Joonas – Kun ammatti tuntuu omalta

Olen oikeastaan melkein 5 vuotta tehnyt Promecolla töitä vakituisesti, koska siirryin talon kirjoille vuokrafirmasta muutama vuosi sitten. Työnteko oli hyväksi opintojen ohessa, koska samalla sain tehtyä myös harjoittelut, joita muuten olisin joutunut erikseen hakemaan.”

Juha Kamppikoski Switchgear Assembler

Juha – Opiskele uutta jos mahdollista

Aina tulevaisuus ei ole selkeä. Silloin tulisi aina pohtia, mitä haluaa tehdä työkseen, millaisista asioista on kiinnostunut. Tämä on ollut hyvä mantra Juha ”Kamppi” Kamppikoskelle, kojeistoasentajalle Promecolla. Työuraa on takana jo yli 15 vuotta ja monipuolisuus työssä on ollut rikkaus.

Minna - Mechanical Engineering

Minna – Lopullinen kasvu tapahtuu töitä tehdessä

Kun Minna Puumala mietti tulevaisuuden ammattiaan, hän pohti sairaanhoitajan sekä insinöörin väliltä. Molemmissa ammateissa nousee esiin ratkaisijan sekä auttajan rooli. Nuo taidot ovat omimpia Minnalle. Hän olisi päässyt molempiin koulutuksiin. Näistä konetekniikan puoli voitti ja vei mennessään. Minna nyökyttelee tyytyväisenä päätään, että tämä on hänelle se oikea valinta.