Employee stories

Sähköteknikosta mekaniikan työnjohtajaksi: Damianin monipuolinen urapolku Promecolla

Valokeilassa Damian, päämäärätietoinen promecolainen Puolasta, jolla on takanaan lähes kymmenen vuoden monipuolinen ura yrityksen palveluksessa. Damianin matka ammattikoulun penkiltä Promecon Strzebielinon toimipisteen mekaniikan työnjohtajaksi on hyvä esimerkki siitä, kuinka pitkälle…

Valokeilassa Damian, päämäärätietoinen promecolainen Puolasta, jolla on takanaan lähes kymmenen vuoden monipuolinen ura yrityksen palveluksessa.

Damianin matka ammattikoulun penkiltä Promecon Strzebielinon toimipisteen mekaniikan työnjohtajaksi on hyvä esimerkki siitä, kuinka pitkälle yhteinen matka voi parhaillaan viedä, kun oikea asenne ja työnantajan tarjoamat kehitysmahdollisuudet kohtaavat. Damianin tarina on myös osoitus siitä, kuinka sitoutuneet ja lahjakkaat työntekijät ovat Promecon menestyksekkään toiminnan tärkein voimavara.

Odottamaton alku

Damianin tarina Promecon kanssa alkoi onnekkaan sattuman kautta. Ollessaan työnhaussa Gościcinon tehdasauleella, hän pistäytyi myös Promecon toimitiloissa, jossa ympäristön hyvä järjestys ja kaiken kaikkiaan miellyttävän oloiset työolosuhteet tekivät häneen vaikutuksen.

Damian päätti kokeilla onneaan ja jätti avoimen hakemuksen siltä varalta, että jotain hänen taustaansa sopivaa ilmaantuisi. Promecolta otettiinkin pian yhteyttä Damianiin ja tarjottiin työpaikkaa sähköasentaja-kokoonpanijana, mutta yrityksen toimipisteessä Suomessa. Damian tarttui tähän yllättävään tilaisuuteen, jonka myötä hänen matkansa Promecolla saattoi alkaa.

Suunta eteenpäin

Suomessa Kankaanpäässä työskennellessään Damian ihastui Promecon järjestelmälliseen työtapaan, johon kuului Lean Management -periaatteiden noudattaminen. Osana lean-toimintaa tutuksi tuli muun muassa 5S-työkalujärjestelmä. Erinomaiset työolosuhteet tarjosivat Damianille otollisen ympäristön tehtävissään menestymiseen.

Vuoden päivät Suomessa työskenneltyään Damian sai mahdollisuuden palata kotimaahansa työsiirron merkeissä, jatkaen sähköasentajana Promecon Gościcinon yksikössä. Damian oli tyytyväinen huomatessaan, että Puolassa toimintaa pyöritettiin samalla järjestelmällisyydellä kuin Suomessakin. Promeco tunnisti intohimoisena kotimekaanikkonakin tunnetun Damianin monipuolisen potentiaalin, ja tarjosi hänelle siirtoa mekaniikan kokoonpanon tehtäviin. Uuden työnkuvan myötä Damian sai päivittäin oppia lisää itseään kiinnostavasta alasta, eikä edes aikaisin töihin herääminen tehnyt tiukkaa, kun luvassa oli tekemistä erityisen mielekkäiden tehtävien parissa.

Damian menestyi uudessa roolissaan erinomaisesti ja sai lyhyessä ajassa ylennyksen mekaniikan osaston työnjohtajaksi. Ylennys antoi Damianille mahdollisuuden hyödyntää osaamistaan laajasti, aina Intiaan ja Omaniin suuntautuvia työkomennuksia myöten.

Paluu Promecolle

Vaikka Damian vietti lyhyen 10 kuukauden työrupeaman toisen työnantajan leivissä, jäi hyvä kokemus Promecosta mieleen kolkuttamaan. Kun Promecon toinen Puolan toimipiste Strzebielinoon avattiin, tarttui hän tarjottuun tilaisuuteen uuden yksikön johtotehtävissä. Motivoituneena tästä uudesta haasteesta Damian otti vastuun Strzebielinon mekaanisen osaston työnjohtajana.

Päivä Damianin turvakengissä

Mekaanikan työnjohtajana Damianin tyypillinen aamu alkaa tuotannon palavereilla, joissa keskustellaan meneillään olevista tuotantoon liittyvistä aiheista. Päivän aikana hän tekee tiivistä yhteistyötä tuotantotyöntekijöiden, tuotannonsuunnittelijoiden ja insinöörien kanssa sen varmistamiseksi, että kaikki etenee suunnitelmien mukaisesti.

Damian ei saa tarpeekseen mekaniikan maailmasta edes työpäivän päätyttyä, sillä vapaa-aikansa hän viettää mieluiten autojen rassaamisen ja moottoriurheilun parissa. Puuhastelu mekaniikan parissa on intohimo, minkä hän peri isältään, ja jonka hän nykyisin jakaa edelleen oman poikansa kanssa. Mekaanikon hommien lisäksi Damian lataa akkujaan mönkijällä ja moottoripyörällä hurjastellen.

Menestyksen avaimet

Työssään Damian kohtaa jatkuvasti haasteita, joiden ratkaisemiseksi vaaditaan kykyä tehdä nopeita ja perusteltuja päätöksiä. Yhteistyöpainotteisen työnkuvan vuoksi myös hyvät kommunikointitaidot ovat avainroolissa työssä menestymiseen. Työnjohtajana vastuualueet ovat moninaiset, jolloin usein samanaikaisesti tulee pystyä hallitsemaan montaa asiaa. Koulutustaustan osalta puolestaan edellytyksenä on tuntemus koneenrakennuksen tekniikasta ja kyky lukea teknisiä piirustuksia.

Hyvät neuvot kalliit

Lähes vuosikymmenen mittaisen Promeco-uransa aikana Damian on oppinut ennenkaikkea, että kohdalle osuviin tilaisuuksiin kannattaa tarttua ennakkoluulottomasti. Itseensä uskomalla ja sisäistä ääntään kuuntelemalla pääsee pitkälle uusien haasteiden edessä. Hänen mottonsa ja neuvonsa uransa suuntaa pohtiville on ”Älä koskaan anna periksi, pidä tavoitteet kirkkaana mielessä ja seuraa sydämesi ääntä.”