25.9.2023 Promeco Group Oy

Toimitusjohtajan terveiset

Marica Kilponen, CEO

Promecollakin on palailtu hyvin ansaituilta lomilta erittäin vilkkaan alkuvuoden jälkeen. Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet todella voimakasta kasvun aikaa Promecolla ja paljon uutta on tapahtunut. Luulenpa, että moni odotti tänä vuonna lomia erityisellä hartaudella. Nyt, kun olemme levänneet ja keränneet uusia voimia, olemme valmiina alkaneeseen syksyyn.

Myyntibudjettia laatiessamme saimme iloksemme todeta, että voimme katsoa myös tulevaan turvallisin mielin. Ensi vuosi näyttää hyvältä ja jäämme projektien osalta saavuttamallemme varsin korkealle tasolle. Tunnelma markkinoilla on tällä hetkellä yleisesti ottaen hieman alavireinen, mutta vihreään siirtymään panostaminen takaa omille asiakkaillemme hyvät näkymät myös jatkossa. Toisaalta tilanteen tasaantuminen antaa meille mahdollisuuden erilaisiin kehityshankkeisiin. Ensi vuonna aiomme kehittää prosessejamme ja tietojärjestelmiämme vastaamaan paremmin uutta liiketoiminnan tasoamme.

Vastuullisuusasioihin panostaminen on ollut meille itsestään selvää ja nyt näemme, että se kantaa hedelmää. Olemme olleet liikkeellä oikeaan aikaan ja varmistaneet näin jalansijamme toimintaympäristössämme. Asiakkaamme ovat sitoutuneet vahvasti vihreän siirtymän tavoitteisiin, ja vaativat siksi paljon myös meiltä. Uskomme, että vaatimuksiin vastaaminen tulee kantamaan meitä myös jatkossa.

Uutisia seuratessa käy monesti mielessä, että uimme Promecolla ikään kuin vastavirtaan. Olemme kasvaneet vauhdilla ja meitä promecolaisia on jo lähes 600 henkilöä. Rekrytoimme jatkuvasti uutta väkeä ja koulutamme heitä. Työpaikkoja on edelleen auki, joskin tällä hetkellä näyttää siltä, että pahin työvoimapula on osaltamme ohi, kiitos hyvien yhteistyökumppaneiden.

Ensi tilikausi näyttää siis kokonaisuudessaan varsin tasaiselta. Vuosien uusasiakashankinnan jälkeen haemme nyt toimintaamme ennen kaikkea vakautta. Se tulee pitkälti nykyisten, isojen asiakkuuksien kautta. Tällä varmistamme maltillisen ja hallitun kasvun myös jatkossa.

Nyt päättyvä tilikausi on omalta osaltani viimeinen Promecon johdossa. Tulevaa kasvua tulee luotsaamaan Ville Ritakorpi, joka on nimitetty Promecon uudeksi toimitusjohtajaksi 1.10. alkaen. Ville on toiminut Promecolla jo pitkään, viimeksi myyntijohtajan tehtävissä, ja luovutan kapulan hänelle luottavaisin mielin.

Marica Kilponen