4.12.2023 Promeco Group Oy

Promecon tulevaisuus jatkuu yhä vahvempana 

Man photographed from behind working with electrical panel

Promeco on viime vuosien aikana toteuttanut valitsemaansa strategiaa kohti liiketoiminnan monipuolistamista ja merkittävää kasvua. Huolimatta toimintaympäristön ja globaalien markkinoiden haasteista, olemme onnistuneet kasvattamaan liikevaihtoamme 50 milj. €:n tuntumasta yli 80 milj. €:n viimeksi päättyneellä tilikaudella. Työllistämme tällä hetkellä lähes 600 henkilöä Suomen ja Puolan yksiköissämme. Olemme ylpeitä siitä, että meillä työskentelee erittäin osaavia henkilöitä 17 eri kansallisuudesta. Asiakkaamme ovat alan johtavia teknologiayrityksiä.

Olemme tunnistaneet monia mielenkiintoisia ja merkittäviä projekteja niin merenkulun, energiasektorin kuin myös raideliikenteen liiketoiminta-alueilla. Vihreä siirtymä tarjoaa meille monenlaisia liiketoiminnan mahdollisuuksia ja haluamme tulevaisuudessakin olla vahvasti niissä mukana ja kehittää toimintaamme palvelemaan asiakkaitamme kattavammin ja vastuullisemmin.

Promeco on toiminut perheomisteisena yhtiönä yli 40 vuoden ajan. Operatiivisen liiketoiminnan kehittämisen ohella Promecossa on pyritty toteuttamaan vastuullista omistajuutta kuhunkin yrityksen kehitysvaiheeseen soveltuen ja perheyritysarvot ovat meille tärkeitä myös tulevaisuudessa. Olemme toiminnassamme tähdänneet pitkäjänteiseen omistajuuteen niin yrityksen, henkilökuntamme kuin myös asiakkaidemme eduksi.

Kunnianhimomme kasvaa ja kehittää toimintaamme myös tulevaisuudessa, on tuonut meidät tilanteeseen, jossa sijoituskonserni Finda on hankkinut 40 % omistusosuuden Promecosta. Marraskuussa 2023 toteutetun kaupan jälkeen Ojalan perheen sijoitusyhtiö KMT Invest Oy jatkaa Promecon aktiivisena omistajana lähes 50 % omistusosuudella. Vuodesta 2016 lähtien Ojalan perheen ohella Promecon osakkeenomistajana on ollut Aurejärvi Group n. 10 %:n omistusosuudella. Sekä Findan että Aurejärvi Groupin taustalla vaikuttavat samat henkilöt, joiden kanssa meillä on ollut ilo työskennellä pitkään ja olemme muodostaneet yhteisen näkemyksen Promecon tulevaisuuden mahdollisuuksista.

Finda on suomalainen sijoituskonserni, joka pyrkii pitkäjänteiseen omistaja-arvon kasvattamiseen. Findan pitkä historia ulottuu 1880-luvulla alkaneeseen puhelinliiketoimintaan Länsi-Suomessa. Vuodesta 2007 alkaen Finda on toiminut sijoituskonsernina, jonka sijoitusvarallisuuden määrä on noin miljardi euroa.

Omistajina jaamme saman arvopohjan ja halun Promecon pitkäjänteiseen kehittämiseen. Tämä järjestely tuo Promecoon taloudellista vakautta ja tarjoaa mahdollisuuden kasvun edellyttämiin investointeihin. Yhdessä olemme yhä parempia omistajia ja iloitsemme siitä, että tämä tukee vahvasti Promecon kasvustrategiaa ja kykyä palvella asiakkaitamme yhä paremmin ja monipuolisemmin.

Promecon hallitus koostuu monipuolisesta eri osa-alueiden osaamisesta ja tukee jatkossakin Promecon operatiivista johtoa. Hallituksen puheenjohtajana aloittaa Findan edustajana Ted Roberts 12.12.2023. Hallituksen puheenjohtajana kahdeksan vuotta toiminut Jenni von Veh siirtyy hallituksen varapuheenjohtajaksi ja hallituksessa jatkavat Riitta Palmen, Adel Hattab, Akseli Reho sekä Antti Ojala.

Lisätietoja:

Ville Ritakorpi Ville.Ritakorpi@promeco.fi +358 40 747 9907

Jenni von Veh Jenni.vonVeh@promeco.fi +358 500 583 730

Ted Roberts Ted.Roberts@promeco.fi +358 40 084 6046

Lisää Promecosta www.promeco.fi

Lisää Findasta www.finda.fi