16.10.2024 Promeco Group Oy

Uusia oivalluksia ja yhdessäoloa – laatutiimin workshop Puolassa

Promeco values

Jo perinteeksi muodostuneessa vuosittaisessa workshopissa Suomen ja Puolan laatutiimit kokoontuvat yhteen ideoimaan uusia työskentelytapoja, mutta myös tapaamaan toisia. Workshopiin osallistui 1–2 jäsentä Promecon kustakin yksiköstä, yhteensä kahdeksan henkilöä. Kasvokkain tapahtuvat kohtaamiset ovat tärkeitä eri maissa sijaitsevien tiimiläisten ryhmäytymisessä.

Syyskuun ensimmäisellä viikolla Promecon laatutiimin jäsenet kokoontuivat Puolaan. Promecon QEHS-johtaja Heidi Hakala muistelee viikkoa lämmöllä.

– Ensimmäiset kaksi yötä vietettiin upeassa talossa, jossa saimme olla täysin oman tiimimme kesken. Tällaisissa workshopeissa päivät ovat usein pitkiä ja oli mukava, että pystyimme vaihtamaan paikkaa kesken päivän. Ohjelmaa järjestettiin muun muassa ulkona luonnon helmassa, millä on aina rauhoittava vaikutus.

Workshopin agenda

Tämän vuoden workshopin tavoitteena oli ideoida parhaita käytäntöjä, ja yksi aihealue koski asiakaspalautteiden käsittelyä. Teknologiakehitys menee huimaa vauhtia eteenpäin, ja on tärkeää tarkastella prosesseja myös laadun näkökulmasta. Pyrkimyksenä oli myös löytää kohtia, joissa toimintatavat poikkeavat toisistaan ja pohtia mahdollisuuksia niiden yhtenäistämiseksi.

– Laatutiimin jäsenet olivat saaneet ennakkoon pienryhmätehtäviä, joiden tarkoituksena oli löytää parhaita käytäntöjä omasta toiminnasta. Tehtävät jaettiin tiimiläisille aihepiireittäin, jotka tiimiläiset esittelivät toisilleen workshopissa.

Näin vuoden loppupuolella ajatuksia suunnattiin myös ensi vuoden toimenpidesuunnitelmaan.

– Yksi keskustelun pääteemoista oli kustannusten seuranta ja madaltaminen. Lisäksi suunnittelimme laadun koulutusteemoja niin laatutiimin sisäisesti kuin koko organisaation tasolla.

Tehdasvierailut Puolassa

Toisena päivänä matka jatkui Puolan tehtaisiin Gościcinoon ja Strzebielinoon. Tiimi tutustui Puolan henkilöstöön, heidän työpäiviinsä sekä Puolassa valmistettuihin tuotteisiin.

– Laatutiiminä heitä kiinnosti erityisesti erilaiset tarkastus- ja testausmetodit, joita eri tuotteiden valmistuksessa käytetään.

Tärkeä tiimihengen nostattaja

Workshoppien tarkoitus on auttaa kehittämään Promecon toimintaa, mutta Hakala kertoo niiden olevan myös tärkeitä kohtaamisia niin uusille kuin vanhoille laatutiimin jäsenille.

– Uusimmat tulokkaat pääsivät tapaamaan osaa laatutiimin jäsenistä nyt ensimmäistä kertaa. Kasvokkain tapahtuvat kohtaamiset ovat tärkeitä yhteisöllisyyden kannalta. Uskon, että se madaltaa yhteydenottoa, kun on tavannut toisen henkilökohtaisesti.

Vaikka workshopissa käsitellään paljon työhön liittyviä asioita, jää tiimille aikaa myös rentoon yhdessä oloon.

– Talossa, johon laatutiimi kokoontui kahdeksi ensimmäiseksi yöksi, oli sauna, poreamme ja pelejä, joiden parissa tiimiläiset viettivät iltaa. Kävimme myös tutustumassa Gdańskin nähtävyyksiin ja maistelemassa paikallisia herkkuja.

Workshopissa nousi esiin paljon uusia hyviä ideoita, joiden kehittämistä laatutiimi jatkaa kuukausittaisissa Teams-palavereissa.