Johtoryhmävalmennus vahvistaa yhteistyötä ja johtajuutta Promecolla
![](https://promeco.fi/wp-content/uploads/2025/02/valmennus-1-500x480.jpg)
Promeco panostaa johtoryhmänsä kehittämiseen kymmenen kuukauden valmennuksella, jossa keskitytään syväjohtamiseen ja yhteishengen vahvistamiseen. Tehtaanjohtajat Petri Koski ja Pasi Vanhatalo kertovat, miten valmennus on ravistellut ajattelua ja tuonut uusia näkökulmia johtamiseen.
Entinen upseeri kouluttajana
Valmentajana toimii eversti evp, kasvatustieteen tohtori Vesa Nissinen, jonka kehittämää syväjohtamismallia on käytetty muun muassa Puolustusvoimien johtajakoulutuksessa. Koski ja Vanhatalo antavat kiitosta Nissisen määrätietoisesta ja selkeästä valmennustavastaan.
Koski kuvailee Nissisen otetta määrätietoiseksi mutta arvostaa myös hänen pehmeitä arvojansa ja kykyä kuunnella. Vanhatalo puolestaan pitää kouluttajan suoraa ja selkeää palautetta arvokkaana: “Hänen tapansa ohjata ja antaa suoraa palautetta auttaa keskittymään olennaiseen ja haastaa pohtimaan omaa tekemistä kriittisesti.”
![](https://promeco.fi/wp-content/uploads/2025/02/valmennus-2.jpg)
Työntekijäpalaute näyttää suunnan
Keskeisenä osana valmennusta on työntekijöiltä kerätty palaute heidän omista johtajistaan. Työntekijät vastaavat kyselyyn, jossa arvioidaan johtamista eri näkökulmista. Heidän huomionsa auttavat tunnistamaan omia vahvuuksia sekä asioita, jotka vaativat hienosäätöä.
Palautteet puretaan ensin pienryhmissä, joissa johtajat pääsevät keskustelemaan havainnoista avoimesti ja rakentavasti. Tämän jälkeen jokainen johtaja laatii henkilökohtaisen suunnitelman oman johtamisensa kehittämiseksi.
Koski ja Vanhatalo kuvailevat koulutuksen toteutustapaa raikkaaksi ja erilaiseksi aiempiin kokemuksiinsa verrattuna. He arvostavat erityisesti sitä, että alaiset saavat kertoa avoimesti omat näkemyksensä johtamisesta. Molemmat ovat saaneet vahvistusta omille ajatuksilleen.
“Johtajalta vaaditaan valmius ottaa palautetta vastaan. Se on arvokas väline, joka on vahvistanut mielikuvaani siitä, millainen johtaja olen ja missä voin vielä kehittyä,” Koski sanoo.
Vanhatalo kokee, että säännöllinen kouluttautuminen on tärkeää johtajalle. “Koulutus ravistelee johtajan ajatusmaailmaa ja toimintatapoja. Sen kautta voi miettiä, miten haluaa kehittyä ja parantaa omaa tekemistään.”
Odotukset keväälle 2025
Kevään tapaamisissa keskitytään selkeyttämään yhteistä suuntaa ja varmistamaan, että johtoryhmän toiminta tukee organisaation tavoitteita parhaalla mahdollisella tavalla. Johtoryhmältä kerättävän palautteen avulla arvioidaan johtajien toimintaa ryhmänä. Koski ja Vanhatalo odottavat tulevia koulutuksia innolla ja näkevät sen mahdollisuutena vahvistaa vuorovaikutusta eri yksiköiden ja tiimien välillä.
“On tärkeää, että puhallamme yhteen hiileen ja tiivistämme yhteistyötä. Tavoitteiden kirkastaminen ja niiden pilkkominen selkeiksi teoiksi auttaa jokaista ymmärtämään oman roolinsa osana yhteistä onnistumista,” Vanhatalo täsmentää.
Sekä Koski että Vanhatalo näkevät, että valmennus tarjoaa johtajille mahdollisuuden kehittää omaa johtamista sekä vahvistaa organisaation yhteishenkeä. Tavoitteena on luoda selkeyttä koko organisaation toimintaan.
“Valmennus ei ainoastaan kehitä johtoryhmän toimintaa, vaan sen vaikutukset heijastuvat koko organisaatioon: parempi johtajuus näkyy arjessa yhteistyön vahvistumisena ja tavoitteiden saavuttamisena,” Koski kiteyttää.