11.5.2023 Promeco Group Oy

Promecolla panostetaan työhyvinvointiin

Promecolla panostetaan työhyvinvointiin

Kun työntekijä jaksaa ja voi hyvin, myös työnantaja on tyytyväinen. Promecolla mahdollisuudet liikkumiseen eivät rajoitu työajan ulkopuolelle.

Promecon työntekijät tekevät joko fyysistä työtä, jossa työpäiviin sisältyy tuhansia askeleita ja nivelet joutuvat koetukselle, tai istumatyötä, jolloin liikunta jää työpäivän aikana vähiin. Työasennot voivat pidemmän päälle aiheuttaa erilaisia kremppoja. Juuri siitä syystä Promecolla on jo parinkymmenen vuoden ajan panostettu työhyvinvointiin paljon keskiveroyrityksiä enemmän.

Jamisportin Juha Rantanen on ollut Promecon työhyvinvointityössä mukana alusta lähtien. Tällä hetkellä Rantanen vetää mm. yhdessä Mehiläisen kanssa työhyvinvointipilottia, jossa laitetaan työntekijät liikkumaan ja seurataan sitten osallistujien terveyttä ennen ja jälkeen hankkeen.

– Meillä on mukana noin kymmenen ihmisen ryhmä, jolle vedän erilaisia toiminnallisia voimailutunteja. Osallistumisprosentti on ollut erittäin hyvä ja tulokset tulevat olemaan näkyviä, Rantanen uskoo.

Kaikki mukaan

Usein vastaavissa hankkeissa on haasteena saada mukaan juuri ne ihmiset, jotka liikunnan lisäämisestä hyötyisivät eniten. Selkäkipuiset ja huonokuntoiset eivät helpolla innostu lähtemään ryhmätunneille. Tällä kertaa mukaan on saatu Rantasen mukaan myös heitä.

– Fysioterapeutti hoitaa aluksi akuutit ongelmat ja sen jälkeen henkilö tulee mukaan ohjattuihin ryhmiin. Tämä toimintamalli on toiminut hyvin.

Hankkeen lisäksi Rantanen pitää Promecon työntekijöille kahdesti viikossa taukojumppia useissa ryhmissä työpäivien aikana. Työpaikalle sopivia liikkeitä ei ole paljoa, mutta jokainen jumppa on hieman erilainen. Hän räätälöi jumpat sen mukaan, minkälaista liikuntaa kukin tarvitsee. Istumatyöläiset hyötyvät erityisesti liikkeistä, joissa saadaan veri kiertämään. Niska- ja hartiaseudun ongelmat ovat istumatyössä yleisiä, joten näihin kiinnitetään erityistä huomiota.

– Fyysistä työtä tekevien lihakset tuppaavat menemään maitohapoille työpäivän aikana, joten heille esimerkiksi venyttely on tärkeää. Lihas pitää aina liikkua auki. Ohjaan myös kahdesti viikossa työajan ulkopuolella toiminnallisen voimaharjoituksen.

Työntekijöiden hyvinvointi on kaikkien etu

Promecolla on Rantasen ryhmien lisäksi omat lentopallo- ja jääkiekkovuoronsa, jolloin työntekijät voivat käydä harrastamassa yhdessä myös työajan ulkopuolella. Liikuntapaikoille on myös käyttösopimuksia. Vastaavaa aktiivisuutta Rantanen ei ole nähnyt monesti.

– Kyllä tämä aika poikkeuksellinen työpaikka on siinä mielessä. Työntekijöiden hyvinvointi on molempien etu, sekä työntekijän itsensä, että myös työnantajan. On hienoa, että tämä on otettu Promecolla vakavasti.