20.12.2023 Promeco Group Oy

Toimitusjohtajan terveiset

Näin vuoden lopulla on hyvä tehdä pieni katsaus menneeseen vuoteen ja siirtää sitten katse tulevaan. Viime tilikautemme oli yrityksellemme historiallisen kovaa kasvun aikaa. Saavutimme merkittävän virstanpylvään rikkoessamme 80M€:n myynnin. Tämä kasvu näkyi ja tuntui kaikilla osa-alueilla, tuoden mukanaan myös haasteita esimerkiksi toimitusvarmuuden sekä työvoiman riittävyyden suhteen. Nyt, kun tilanne on tasaantunut, on vain todettava, ettei huikea saavutus olisi ollut mahdollista ilman omistautunutta henkilöstöämme, pitkäaikaisia yhteistyökumppaneitamme ja myös uusia asiakassuhteitamme, joiden eteen olemme tehneet paljon töitä. Kulunut vuosi on näyttänyt toteen sen, että kasvu vaatii alallamme kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Nyt se on tuottanut hedelmää.  

On ollut myös ilo nähdä, että Promeco nähdään houkuttelevana työpaikkana. Selätimme työvoimapulan ja henkilöstömäärämme kasvoi yli sadalla ihmisellä. Oppilaitosyhteistyöllä oli tässä tärkeä roolinsa, samoin kansainvälisillä rekrytoinneilla. Suuri kiitos esihenkilöillemme, jotka ovat menestyksekkäästi navigoineet monikulttuurisessa työympäristössä ja onnistuneet perehdytyksessä ja työvoiman sitouttamisessa hienosti. Esimerkiksi filippiiniläiset työntekijämme ovat edelleen töissä ja tekevät erittäin hyvää jälkeä.  

Alkanut tilikausi näyttää samankaltaiselta kuin päättynyt. Ison kasvun yhteydessä yrityksessä tarvitaan aina päivityksiä prosesseihin ja järjestelmiin ja keskitymme nyt niiden parantamiseen sekä tehokkuuden lisäämiseen. Jatkamme myös panostusta henkilöstömme perehdytykseen ja sitouttamiseen. ESG-raportointi ja hiilijalanjäljen hallinta ovat keskeisiä tavoitteitamme, ja olemme sitoutuneet olemaan eturintamassa näissä asioissa. Kyberturvallisuus on toinen keskeinen painopistealue, ja panostamme myös siinä henkilöstömme koulutukseen ja järjestelmien vahvistamiseen. Vaasan yksikkömme läheisyydessä sattunut tulipalo korosti kriittisten järjestelmien merkitystä, ja olemme sitoutuneet varmistamaan, että vastaavissa tilanteissa vaikutus on mahdollisimman pieni. 

Tulevaisuuteen katsomme luottavaisesti, mutta tiedostamme myös tarpeen pysyä valppaina ja reagoida markkinoiden muutoksiin. Uudistunut omistuspohjamme tuo meille uusia mahdollisuuksia, ja niiden myötä pidennämme strategiamme osalta aikajännettä pidemmälle tulevaisuuteen. Tilanteemme on nyt taloudellisesti entistä vakaampi ja meillä on selvästi leveämmät hartiat ottaa tuleva kasvu vastaan, mutta se vaatii myös järkevää tekemistä. Kasvu ei ole meille itseisarvo, vaan kannattava kasvu. 

Lopuksi haluan kiittää koko henkilöstöämme heidän panoksestaan ja joustavuudestaan. Viime aikojen huikea kasvu on tarkoittanut sitä, että jokainen meistä on onnistunut hyvin omassa työssään. Olemme löytäneet uusia menetelmiä ja työkaluja ja kehittäneet osaamistamme. Henkilökohtainen oppiminen ja kehittyminen ovat avainasemassa myös nyt, kun rakennamme yhdessä tulevaisuutta. Vain sitten voimme olla taas valmiina merkittävään kasvuun.