11.10.2024 Promeco Group Oy

Promeco uusi kolme sertifikaattia onnistuneesti

Promecolle on myönnetty uudelleen seuraavat kolme sertifikaattia: ISO 9001, ISO 45001 ja ISO 14001. Yritys läpäisi auditoinnit kirkkaasti ja sai erittäin hyvää palautetta auditoinnista.

ISO 9001 –standardi luo viitekehyksen organisaation toiminnan johtamiselle, laadunhallinnalle ja laadunvarmistukselle, kun taas ISO 45001 toimii kansainvälisen työterveyden ja työturvallisuuden johtamisjärjestelmän työkaluna. ISO 14001 ympäristösertifikaatin standardit tukevat yrityksen sitoutumista vastuullisuuteen ja ympäristötekoihin.

Sertifikaatit ovat voimassa kolme vuotta kerrallaan, jonka jälkeen toimintaa arvioidaan uudelleenmyöntämistä varten. Uudelleensertifioinnin auditointi kesti yhteensä yhdeksän työpäivää.

Uusia toimintapoja

Promecon auditoinnin suoritti ensimmäistä kertaa SGS. Uusi toimija toi mukanaan uusia yhteistyötapoja ja Promecon QEHS-johtaja Heidi Hakalan mukaan SGS:n toimintatapaan ollaan erittäin tyytyväisiä.

– Auditointiin valmistautuminen aloitettiin yhteisellä palaverilla, jossa käytiin läpi auditointisuunnitelma. Se oli meille kokonaan uusi menettelytapa sertifiointilaitoksen kanssa, mutta erittäin pidetty.

Auditoinnit suoritettiin Promecon Suomen ja Puolan yksiköissä kesän aikana. Auditointiin kuului dokumenttien tarkastelua, työntekijöiden haastatteluja sekä havainnointia tuotantotiloissa ja ulkoalueilla. Ensimmäinen auditointipäivä järjestettiin kesäkuussa 2024, jolloin SGS:n pääauditoija Ari Numminen auditoi Promeco Groupia tutustuen samalla Promecon toimintaan.

– Aluksi vähän jännitti, miten auditointi sujuu uuden yhteistyökumppanin kanssa. Vaihdon helppous yllätti positiivisesti ja oli virkistävää nähdä erilaisia toimintatapoja. Saimme hyvää palautetta myös henkilöstöltä.

Positiiviset tulokset

Auditoinnista saatava kattava raportti on Promecolle arvokasta tietoa. Se kertoo konkreettisesti, missä on onnistuttu ja mitä voidaan kehittää. Hakala kertoo olevansa erittäin tyytyväinen tuloksiin.

– Promeco saa usein kiitosta järjestyksestä ja siisteydestä, jota saimme myös tällä kertaa. Lisäksi saimme positiivista palautetta johtamisen strategioista. Promeco pyrkii läpinäkyvyyteen kaikessa toiminnassaan ja on mukava kuulla, että se näkyy myös ulospäin.

SGS nosti yhdeksi vahvuudeksi Promecon johtamisjärjestelmän ylläpidon. Järjestelmä lähettää automaatioviestejä dokumentaatiosta prosessin omistajille, minkä ansiosta mikään dokumentti ei jää katselmoimatta. Se auttaa järjestelmän ylläpidossa.

Auditoinnissa havaittiin kaksi lievää poikkeamaa. Toimiin on jo tartuttu ja vastineet lähetetty SGS:lle. Vastine sisälsi muun muassa juurisyyanalyysin, miksi poikkeamat löytyivät, miten ne korjataan ja millaisia ehkäiseviä toimenpiteitä Promeco tekee vastaisuuden varalle.

Sertifikaattien uusimisten lisäksi Promecon toimintaa arvioidaan vuosittain ulkopuolisten tahojen toimesta, ja se auttaa yritystä hahmottamaan kokonaiskuvaa laajemmin.

Voit ladata täältä uudet Promecon ISO 9001, 45001 ja 14001 sertifikaatit: https://promeco.fi/fi/kestava-kehitys/