6.5.2021 Promeco Group Oy

Hitsaamon siirto tehostaa materiaalivirtoja Vaasassa

Promecon Vaasan yksikössä tehtaan layout-muutos oli ollut ajatuksissa jo jonkin aikaa, kunnes kesällä 2020 päätettiin kääriä hihat. Muutoksen myötä luovuttiin noin 700 m²:n tuotantotilasta ja uudelleen järjesteltiin hitsaamon sijainti tehokkaammin ja tukemaan paremmin nykyistä tuotekonseptia. Siirto mahdollistaa jatkossa myös uusien tuotteiden sujuvan valmistamisen.

”Uusia, modulaarisia hitsauksen työpisteitä voidaan nyt muunnella asiakastarpeiden ja tuotevalikoiman mukaan” kertoo Promecon Vaasan tehtaan tuotantopäällikkö Lauri Kaminen. ”Jo suunnitteluvaiheessa kiinnitimme huomiota myös työergonomiaan ja valaistukseen”.

Vaasan tehtaan uusi tehdas-layout mahdollistaa tehokkaammat materiaalivirrat ja vähentää yksittäisen kappaleen varastointia. ”Myös sisälogistiikka kehittyi muutoksen myötä, sillä otimme käyttöön uuden toiminnallisuuden ERPissä ja voimme nyt seurata työn fyysistä sijaintia varastopaikoilla entistä paremmin. Samalla paransimme myös varastonkiertoa. Mukana muutoksessa oli useita alihankkijoita joiden työvaiheiden yhteensovittaminen onnistui mukavasti. Lisäksi kiitos kuuluu työntekijöillemme, jotka osallistuivat muutosprojektiin aktiivisesti. Erityisen tyytyväinen olen siitä, että tämä mittavan siirtoprojektin aikanakin onnistuimme toimittamaan tilaukset ajallaan ja laadukkaasti” kiittelee Lauri.

Lisätietoa Vaasan yksiköstämme.

>> Takaisin etusivulle